tisdag 14 juli 2015

Bente 24

Picture: http://bente24.com/html/en/bente24/

Jag mjukstartar nya bloggen med en båt i nedre ändan av spannet. Bente 24 startade som ett diskussionsprojekt mellan en tysk trailerseglare, som ville ha något som var lite större, och designern Alexander Vrolijk från de välkända Judel/Vrolijk. Sedan skapade de en hemsida samt en Facebooksida och presenterade idén och fick massor av input som har lett fram till den färdiga båten.

Bente 24 säljs som en ganska tom båt och sedan kompletterar man med de optionpaket man har råd med eller vill ha. Det innebär att man kan börja segla på hemmavattnen med en billig och lätt båt och sedan komplettera med dynor, pentry, toalett osv när/om man behöver.

Det finns två olika höga riggar och även två kölar att välja mellan. Det kommer också en hissköl för att underlätta trailertransport så man klarar sig utan kran och bara behöver en trailerrramp.

En kul grej är den orangea fasta sprayhooden som både ger bra skydd under segling och regnskydd åt den generösa nedgångsluckan.

Jag har inte sett några kappseglingsresultat men på videor så ser Bente 24 lättmanövrerad och kvick ut. Tomvikten ligger ju bara lite över tonnet och segel finns det så det bör räcka och J/V brukar ju borga för bra allroundegenskaper. En kul båt som är klart intressant med ett grundpris på under 30.000€ segelklar. Nöjer man sig med en spartansk interiör bör den klassa in här i Racer & Cruiser!

Längd: 7,55 m
Bredd: 2,75 m
Djup std: 1,45 m
Djup option djup köl: 1,80 m
Djup lifting: 0,60-1,45 m
Vikt std: 1.350 kg
Vikt m djup köl: 1.200 kg
Stor std: 20 m2
Fock std: 12 m2
Stor option: 26 m2
Fock option: 13,5 m2
Gennaker: 48 m2

Läs mer:
http://bente24.com/html/en/bente24/

https://www.facebook.com/bente24/info?tab=page_info

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar