lördag 27 februari 2016

Lefant Tiger Coat

Picture: annons i Båtliv nummer 1/2016

Bottenmålning är ett stort problem för oss alla. Det kostar pengar, kan vara besvärligt och dessutom så är resultatet när man tar upp båten på hösten inte alltid det man vill - dvs mycket beväxning.

Det har börjat komma båtbottentvättar som man kan borsta av botten med under säsong och diverse borstar som man kan använda själv på hemmaplan. Själv badar jag ett par gånger under sensommaren och tvättar manuellt.

Nu kommer Lefant med en ny färg Tiger Coat som sägs ge hård och slät yta som minskar friktionen och dessutom är lätt att hålla ren. Tyvärr har de satsat på stora annonser i tidningar men ingen information alls på den egna internetsidan. Det nämns att den ska hindra fuktinträngning i skrovet så det bör vara en epoxyprodukt.

Komplettering 2016-03-10
Nu finns det lite information på hemsidan - länk nedan

Komplettering 2016-03-16
Saxat från Lefant's Facebooksida:
"Pigment kommer att säljas separat och inledningsvis i kulörerna Svart, Mörkblå och Vit"

Komplettering 2016-04-18
Jag har beställt Tiger Coat och kommer att lägga på det bara nätterna blir tillräckligt varma för att epoxyn ska kunna efterhärda ordentligt. Hade hoppats att kunna lägga i den här veckan men det blir alltså minst två veckor till innan sjösättning. De olika vädersidorna har aningen olika prognoser men gemensamt är att ingen har mer än +3° på nätterna i slutet på den här veckan och en sidan har t.o.m frostvarning.

Epoxy vill ha minst +5° och gärna ett par grader till under ca 14 dagars efterhärdning.

Läs också!
http://racerocruiser.blogspot.se/2016/10/lefant-tiger-coat-efter-en-sommar.html


Läs mer:
http://www.lefant.se

https://www.facebook.com/lefantboatcare/?fref=ts

http://www.batliv.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar