måndag 4 januari 2016

YB Tracking

Picture: https://www.ybtracking.com

YB Tracking hette tidigare Yellowbrick och då är det lätt att se kopplingen till det nya namnet. Det finns två modeller, en handhållen (bilden) och en för fast installation som ser ut som en liten GPS-antenn. Den handhållna kan också fästas på akterpulpiten.

Oavsett vilken man väljer så finns några funktioner där man kan köpa olika mycket. Själva trackingen kan ställas in för markering med olika intervall och då räcker det inbyggda batteriet i den handhållna olika länge. Med en position per dygn ska batteriet klara upp till 12 månader (går att ladda via USB). Den fast monterade har en liten batteribackup ifall matningen från båten försvinner.

Förutom positionskartan på internet så kan man skriva och ta emot korta meddelanden och man kan skicka position när som helst till en förvald person via en knapptryckning. Allt sänds via Iridium satelliterna och det innebär att YB Tracking fungerar på hela jordklotet.

Apparaterna går att köpa eller så kan en kappseglingsarrangör hyra ett antal apparater. Det användes bl a på Fastnet Race och ARC i år.

Läs mer:
https://www.ybtracking.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar