lördag 23 januari 2016

Bosch PWR 180 CE

Picture: http://www.clasohlson.com/se/Allslip-Bosch-PWR-180-CE/40-9820

Att ta bort gammal bottenfärg är ett skitgöra... Med Bosch PWR 180 CE kanske det blir lite enklare? När jag köpte båten hösten 2010 var det ett tjockt lager av olika gamla bottenfärger på den. Första våren grovslipade jag bara och la på ett nytt lager av mjuk bottenfärg men våren 2012 skrapade jag av allt löst på botten och köl. På botten fanns då kvar en del rester av tjärexpoxy som var glasartad så den lät jag vara kvar.

Sen målade jag Lefant Epoxy på kölen och bottenmålade sedan med vit Lefant Nautica. Då visade det sig att tjärepoxyn blödde igenom så att bottenfärgen blev ljust brun där. Den vita Nautican var också väldigt mjuk för att vara en "hård" färg. Efter två somrar så bytte jag till mörkblå Nautica som var lite hårdare men ändå blöder en del när jag tvättar under säsong och spolar efter upptagning.

Kanske är det dags att börja om med botten igen och då skulle nog en Bosch PWR 180 CE göra ett bra jobb. Förra gången jag skrapade och sen slipade så pratade jag med alla som fanns i närheten av båten och de tyckte att det var ok. När jag tog av mig mask och skyddsglasögon så fick jag sura blickar från ett par 50 meter bort som demonstrativt torkade med trasa på sin nya bil och tittade mot mig. De hade tydligen kommit medan jag höll på och mellanslipningen gjorde jag torr...

Till maskinen finns många olika slipborstar och slippapper och dammsugaren (3 liter behållare) som följer med är smidig att flytta under arbetet och lätt att tömma samt göra ren.

Läs mer:
http://www.clasohlson.com/se/Allslip-Bosch-PWR-180-CE/40-9820

Video:
https://youtu.be/yGqFXJF6XWw


1 kommentar:

  1. Viktigt att det är en lätt slipmaskin när man jobbar högt med armarna. Bosch-allslip-PWR väger 3,6 kg, då orkar man inte länge. Den överlägset bästa slipmaskinen jag provat är Mirka oscillerande maskin med Abranet. Väger 0,9 kg, kopplar jag till en Nilfisk Multi 20 dammsugare.

    SvaraRadera