lördag 6 oktober 2018

Midsummer Sail Race

Picture: https://www.midsummersail.com

Midsummer Sail Race startar i Wismar som ska vara den sydligaste punkten i Östersjön och går i mål i Töre där den kända gula bojen markerar den nordligaste punkten i Östersjön.

Ingen resultatberäkning görs men det publiceras en lista över seglade tider för deltagarna och vilka båtar de seglat samt besättningens storlek. Detta för att man ska kunna jämföra sig med andra som seglat med liknande förutsättningar.

Det har ju pratats en del om Sveriges Blå Band som Båtnytt utlyste för många år sedan. Det var mellan Ystad och Haparanda men varför inte köra mellan Ystad och Töre istället? En bra hamn vid målgången och den nordligaste punkten har väl en viss attraktionskaft?

Midsummer Sail Race är ca 900 nm långt och Ystad till Töre är runt 750 nm. Med nuvarande jobb har jag inte möjlighet att vara ledig tillräckligt länge under den perioden men drömma är kul. Med 4 knop i snitt tar det ca 8 dygn från Ystad till Töre om man kan segla raka vägen och slipper kryss men man kanske ska räkna med 14 dygn för säkerhets skull och sedan kommer transportsegling till i bägge ändar och det blir minst 20 dagseglingar...

Läs mer:
https://www.midsummersail.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar