söndag 27 december 2015

Reacher 780

Picture: http://www.reacher780.com

De senaste åren har det kommit massor av trailerbara och övernattningsbara seglare. Många ser kul ut medan andra kanske inte lockar mig så mycket. Reacher 780 tillhör kategorin som vore kul att se mer av.

Titta på sittbrunnen som är utformad så att det redan vid leverans är enkelt att solosegla båten. Dit med en autopilot så är det bara att njuta. På skisserna ser det ut som om roderlänkningen sitter under däck och det innebär att man kan montera autopiloten där och kan välja t ex Raymarine EVO 200 som sitter permanent monterad och enkelt sätts på med en knapptryckning ;-)

Invändigt är den enkel i basversionen med en v-koj fram som kan bli dubbel och en dubbelkoj bak. I mitten pentry- och navigationshurts. Klen är uppdragbar och har en trumma som inkräktar lite i ruffen men det är som alltid en balans mellan funktion och design. Här har funktionen fått styra.

Bredd och vikt gör att båten är enkelt trailerbar om man skaffar en trailer med sidorullar ända bak så att kölbulben inte stoppas av en centrerad rulle som de flesta standardtrailers har.

Längd: 7,80 m
Bredd: 2,54 m
Djup: 0,50 - 1,80 m
Vikt: 1.150 kg
Köl: 525 kg
Stor: 25,1 m2
Fock: 17,5 m2
Gennaker: 65 m2

Läs mer:
http://www.reacher780.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar