lördag 18 mars 2017

Waterproof R7 Rescue

Picture: http://www.waterproof.eu/products/drysuits/

Seglarställ är ofta föremål för diskussion. Det fabrikatet är bäst säger en och en annan säger att det är det inte alls är bra osv. Själv har jag provat 6-7 (är nog 8-9 när jag tänkt efter...) olika fabrikat genom åren och alla har fungerat hyfsat men inte alltid i nivå med prislappen...

Tillverkare av torrdräkter för dykning har lite annan syn på kvalitet och säkerhet än vanliga kläd/modefabrikat. Om en dykardräkt går sönder nere i djupet kan det vara katastrofalt. Det finns ett par märken som även gör några modeller för användning ovan ytan t ex Ursuit och Waterproof.

Waterproof finns på svenska västkusten och närhet är ju ingen nackdel om man vill diskutera storlekar, anpassning etc. Modellen R7 Rescue har utvecklats tillsammans med Sjöräddningssällskapet och den ser mycket bra ut. Färg och reflexer är suverän den gången det verkligen betyder något!

Tätningarna i hals och ärmar är neopren vilket är skönare än latex mot huden och dessutom mindre ömtåligt. Waterproof har en stor serie med huvor, sockor, skor, handskar och underkläder som passar.

R7 har förstärkta och vadderade knän och armbågar så man minskar risken för paralyserande smällar. Dragkedjan sitter fram så det är lättare för en soloseglare att ta på/av den när man är trött. Dragkedjorna på ärmarna är fickor för t ex handskar och på benen finns också fickor. Kanske kan benfickorna vara ivägen för en mastsele men de få gångerna är det lätt att tömma dom.

Läs mer:
http://www.waterproof.eu/products/drysuits/

2 kommentarer:

  1. Vore kul om du kunde göra en essä över dina olika dräkter genom tiderna. Med betyg tack :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Diverse kända och mindre kända fabrikat har nästan alltid levt upp till förväntningarna. Livslängden liksom prislappen har varit olika men det har alltid varit slitaget/användningen som gjort att de behövt bytas ut. Enda katastrofen var en märkesoverall som gick i bitar redan första sommaren men det gjorde alla deras dyrare seglarställ det året pga fabrikationsfel på tyget (sent 70-tal).

      Radera