lördag 2 april 2016

Life 9.5

Picture: http://www.life-yachts.se/LIFE_yachts/LIFE_9.5.html

Life Yachts började med modellen 7.5 som diskuterades mycket på nätet innan den faktiskt lämnade projektstadiet och blev en serieproducerad båt som såldes i ett antal exemplar.

Sedan kom skisser på en 10-meters modell men den försvann och energin lades på en 12-meters. Även nu kom många synpunker från förståsigpåare som främst reagerade på bredden. Beställaren av första båten ville ha möjlighet att traila båten så den var bara 2,55 meter bred. Den här båten blev också verklighet och fick stor uppmärksamhet på en av vinterns stora båtmässor nere i EU-ropa.

Nu finns den nya modellen Life 9.5 som skiss och även den har trailerbar bredd. Vikten är ett bekymmer men med en Landrover eller stor pickup samt BE-körkort så fungerar det bra. Med fällköl så går det att ta upp båten på ramp om man har en trailer med mittficka för kölen samt kan tänka sig att köra ner bromsar/hjullager under vattnet.

Inredningen ser enkel ut på skissen men innehåller pentryhurts, toa och fyra bra kojer utöver de korta sofforna i salongen.

Längd: 9,50 m
Bredd: 2,55 m
Djup: 1,10 - 2,50 m
Vikt: 2,2 ton
Köl: 0,8 ton
Segelyta: 58,2 m2

Läs mer:
http://www.life-yachts.se/LIFE_yachts/LIFE_9.5.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar