måndag 11 juli 2016

Arkö Runt 2016

Bild från Arkö Runt 2015 - foto Clas Ljungdahl

Nu är inbjudan publicerad och anmälningen öppnad för årets upplaga av Arkö Runt. Nytt i år är att SRSs tillämpas om man seglar shorthanded. Sen tidigare är all elektronik fri vilket innebär att man får segla med autopilot förutsatt att man håller utkik och kan göra undanmanövrer enligt reglerna.

Jag seglade solo förra året (bilden ovan) och tyckte det var kul trots att jag då inte fick segla efter SRSs-talet. Det enda jobbiga var kryssen innanför Lundarna där jag tappade massor i varje slag. Genuan är inte lätt att dra runt på min båt när jag då hade en gammal Autohelm 800 som inte gick att kryssa med.

Banan är ca 30 nm och ganska lättnavigerad. Tävlingen är öppen för kölbåtar ≥ SRS 0,95 vilket tyvärr innebär att flerskrovsbåtar inte får vara med. Varför? Ja, inte vet jag...

Arkö Runt går helgen före Hyundai Cup i Nynäshamn. Där brukar de ordna med hamnplats veckan före för de som har lite transportsegling. Segla Arkö Runt på lördagen och segla upp till Nynäshamn på söndagen så ligger båten klar för Hyundai helgen efter!

Läs mer:
http://idrottonline.se/OxelosundsSS-Segling/Regattor/arkorunt2016

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar